Gabbler

Strona główna » Sport » Robert Kubica w Ferrari? To tylko plotki ...
Dział dla kibiców, gdzie można wymieniać swoje opinie i porozmawiać o sporcie, nie tylko polskim.

Robert Kubica w Ferrari? To tylko plotki ...

Postprzez cezar_baron » 03 Cze 2010, 20:12

Robert Kubica prawdopodobnie pozostanie kierowcą zespołu Renault w przyszłym sezonie. Menadżer krakowianina Daniele Morelli zaprzeczył doniesieniom prasowym, wedle których Polakiem zainteresowany jest team Ferrari.

Image

Wydaje mi się, że jest to pragnienie niektórych dziennikarzy, które nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości - powiedział Morelli na łamach fińskiej gazety "Turun Sanomat". W chwili obecnej zmiana zespołu przez Roberta nie leży w naszym interesie. Ekipa Renault ulepsza bolid i może on być jeszcze bardziej konkurencyjny - dodał menadżer Polaka.

Kubica w obecnym sezonie prezentuje wysoką i równą formę. Postawa kierowcy Renault jest doceniana przez ekspertów Formuły 1. Robert nie popełnia błędów. Osiąga najlepsze wyniki, na jakie go stać, a przecież nie dysponuje zwycięskim bolidem. Dwa lata temu byliśmy mocno związani z BMW Sauber. Kubica był liderem mistrzostw świata, ale później jego samochód był dużo słabszy i dlatego zdecydowaliśmy się na zmianę zespołu - podkreślił Morelli.

Robert Kubica wielokrotnie podkreślał, że w Renault jest szczęśliwy i czuje duże wsparcie ze strony zespołu. Kiedy podpisywałem kontrakt z Renault, wiele osób mówiło mi, że to zły ruch. Ja jednak jestem zadowolony z mojej decyzji i mam nadzieję, że moje przeczucie nie zawiedzie mnie także w przyszłości - stwierdził polski kierowca.

RMF/INTERIA.PL

Awatar użytkownika

Globalny Moderator

cezar_baron

Re: Robert Kubica w Ferrari? To tylko plotki ...

Postprzez Bartas16 » 05 Cze 2010, 21:22

cezar odpowiem ci na to pytanie, iż bardzo się interesuję sportami motorowymi, (żużel, f1) a wracając do tematu, to 80% jest za tym aby Robcio przeszedł do Ferrari, bo Massa wątpię że sam odejdzie z Ferrari (są z tego nie małe pieniądze) a chyba że nagle by przestał umieć jeździć, w co wątpię. Iż taka jest odpowiedz nie ma co się łudzić że Kubica przejdzie do Ferrari.

Zarejestrowany użytkownik

Bartas16

Postprzez cezar_baron » 05 Cze 2010, 23:32

Bartas16 napisał(a):80% jest za tym aby Robcio przeszedł do Ferrari,

tak, to prawda :D
Awatar użytkownika

Globalny Moderator

cezar_baron

Postprzez Bartas16 » 06 Cze 2010, 00:03

Wiesz ja tam na wielkie zmiany nie zamierzam się przygotowywać, wiesz i tak lepiej jest w Renault niż w tym BMW Sauber bo tam to porażka albo koło odwrotnie założyli albo nie umieli koła zdjąć zawsze coś na przekór Robciowi, a temu Heidfeldowi zawsze na dobre wychodziło i zawsze fuksem prawie był lepszy od Kubicy..

Bartas16

Postprzez Daazy » 22 Lip 2010, 22:48

Moim zdaniem Robert powinien zostać w Renault mają tam naprawdę dobrej jakości bolidy , które są ciągle w budowie ... O czym świadczą ostatnie wyścigi.
Image
Awatar użytkownika

Daazy